Poliţiştii maramureşeni, alături de elevi la începutul noului an şcolar

Scris de Lia Bradeanu, 10 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia Română, context în care peste 150 de poliţişti maramureşeni vor acţiona mâine, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată judeţ.

La data de 11 septembrie a.c., din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, 9.417 poliţişti vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

În judeţul Maramureş peste 150 poliţişti rutieri, de ordine publică, de proximitate şi de prevenire vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţ.
De asemenea, în aceste zile, poliţiştii intensifică activităţile educativ-preventive şi de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional şi prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Poliţiştii maramureşeni urează tuturor mult succes în noul an şcolar şi îi asigură pe elevi, părinţi şi profesori că poliţiştii sunt la datorie pentru siguranţa lor!