Poliţiştii, în mijlocul elevilor din Sălsig, în Săptămâna prevenirii criminalităţii

Scris de Lia Bradeanu, 03 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Responsabili de siguranţa elevilor şi interesaţi de formarea bunelor deprinderi ale acestora, poliţiştii maramureşeni continuă Săptămâna prevenirii criminalităţii cu lecţii susţinute în mijlocul elevilor. Mesajele preventive sunt transmise prin intermediul discuţiilor directe cu elevii, al distribuirii de materiale informative şi al vizionării unor materiale de suport.


Cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii este dedicată prevenirii victimizării minorilor. Cadrele didactice şi elevii din Sălsig i-au primit cu interes azi pe poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii pentru a desfăşura împreună o activitate dedicată prevenirii victimizării minorilor.
Poliţiştii le-au explicat copiilor rolul important pe care-l pot avea în prevenirea unor fapte antisociale, riscurile unui comportament violent şi consecinţele comiterii de infracţiuni.
Cu cei mai mici s-au discutat câteva reguli pentru siguranţa lor la şcoală, acasă, pe stradă sau în locuri aglomerate iar cu elevii din clasele mai mari s-au dezbătut şi idei legate de siguranţa în mediul on-line.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe toţi elevii:
Să-şi aleagă cu grijă anturajul şi să evite situaţiile conflictuale care pot degenera în fapte penale. Un conflict poate avea urmări grave!
Să nu aleagă tăcerea atunci când se simt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, ci să discute cu profesorii sau cu părinţii şi să le solicite sprijinul.

Să anunţe imediat cadrele didactice atunci când sunt martori la o ceartă sau o încăierare.

De asemenea poliţiştii adresează tuturor părinţilor rugămintea de a-şi supraveghea copiii şi de a parcurge împreună cu aceştia, ori de câte ori au ocazia, regulile generale de comportament în vederea prevenirii victimizării acestora.