Peste 1.500 de manifestanţi în Piaţa Victoriei; protestatarii au aruncat cu hârtie igienică spre sediul Guvernului

Scris de Mioara Maxim, 08 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Numărul persoanelor care au protestat miercuri seară în Piaţa Victoriei faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificările fiscale a ajuns la peste 1.500, manifestanţii aruncând cu suluri de hârtie igienică spre clădirea Guvernului.

Protestatarii s-au strâns pentru a doua oară în faţa sediului Executivului, după ce, miercuri după-amiază, câteva sute de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei, notează Agerpres.

Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale, au făcut zgomot cu tobe şi vuvuzele şi au afişat steaguri şi pancarte cu mesaje precum „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”.

De asemenea, machete ale lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu îmbrăcaţi în zeghe au fost plimbate prin piaţă, ele fiind la un moment dat aşezate pe carosabil şi acoperite cu hârtie igienică.

Ulterior, zeci de suluri de hârtie igienică au fost aruncate, în sincron, spre sediul Guvernului, conform anunţului făcut de iniţiatorii evenimentului „În stradă azi! Oprim OUG care schimbă Codul Fiscal!” pe pagina de Facebook dedicată acestuia.

„Aruncăm cu hârtie igienică pe toate măgăriile pe care le fac (n.r. guvernanţii) împotriva noastră. Nu ne consideră egali. Prin hârtia igienică demonstrăm că ei sunt gunoiul, nu noi”, a declarat un protestatar.

Unul dintre participanţi a recurs la acest gest, fiind sancţionat de jandarmi.

Aproximativ 200 de persoane au protestat, miercuri, la prânz, în Piaţa Victoriei, în timp ce în sediul Guvernului se discuta despre ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal. După adoptarea măsurilor, oamenii au revenit în faţa Guvernului pentru a continua protestul.