Patru incendii în 24 de ore în Vişeu de Sus, Petrova, Şomcuta Mare şi Mocira

Scris de Lia Bradeanu, 17 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş au intervenit pentru lichidarea a patru incendii în ultimele 24 de ore. Secţia de Pompieri Vişeu de Sus a  intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un tablou electric. Militarii Punctului de Lucru Şomcuta Mare au lichidat un incendiu de vegetaţie uscată în urma căruia au fost mistuite circa două hectare de vegetaţie.

La Petrova a fost semnalat un incendiu la o anexă gospodărească. Pompierii vişeuani au lichidat incendiul în urma căruia a ars anexa din lemn pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi.

Pompierii băimăreni au intervenit în Mocira, unde au lichidat un incendiu de vegetaţie uscată în urma căruia a ars aproximativ 1 hectar de vegetaţie.

Pompierii maramureşeni reamintesc cetăţenilor măsurile de prevenire care trebuie respectate pe timpul lucrului cu focul deschis:

– nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;

–  nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);

– arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se va face în locuri special amenajate;

– cetăţenii se vor interesa în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se va face numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.

– se va asigura supravegherea permanentă a arderii, iar jarul rezultat se va stinge.

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional, în conformitate cu H.G.R. nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor cu amenzi cuprinse între şi 2.500 lei.