Nouă incendii în 24 de ore în Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 14 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 În ultimele 24 de ore, pompierii maramureşeni au lichidat nu mai puţin de nouă incendii, din care şapte au fost incendii de vegetaţie uscată. Incendiile de vegetaţie uscată au fost în Sighetu Marmaţiei 3, Vişeu de Jos 1, Baia Mare 2 şi Remetea Chioarului 1. În urma incendiilor de vegetaţie au fost mistuite circa 2 hectare de vegetaţie uscată.

De asemenea, pompierii băimăreni au fost solicitaţi să lichideze un incendiu izbucnit la un coş de fum în localitatea Tăuţii Măgherăuş. În urma incendiului a ars funinginea din coşul de evacuare al fumului. Pompierii Secţiei Vişeu de Sus au parcurs 2 km pe jos pentru a ajunge la un incxendiu izbucnit la un şopron din localitatea Poienile de Sub Munte. Flăcările au distrus două şoproane pe o suprafaţă de 47 şi 30  de metri pătraţi, o casă din lemn pe o suprafaţă de circa 63 de metri pătraţi şi un adăpost de animale pe o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi.

Pompierii maramureşeni aduc la cunoştinţă cetăţenilor faptul că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional, în conformitate cu H.G.R. nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.