Modificări privind voucherele de vacanţă

Scris de Vasile Gherman, 26 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Angajaţii care primesc vouchere de vacanţă vor putea alege fie pentru folosirea lor pe întreaga perioadă a anului, ca până acum, fie pentru utilizarea doar în anumite luni. Valoarea acestora ar urma să crească la 2.080 de lei, echivalentul unui salariu minim, a declarat, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Vom adopta în cel mai scurt timp o ordonanţă de urgenţă în acest sens, astfel încât, în luna noiembrie, oamenii să aleagă ce tip de vouchere doresc pentru anul următor. Am discutat cu mediul de afaceri din turism şi am ajuns la concluzia că ar fi bine pentru toată lumea ca oamenii să beneficieze de vouchere de 2.080 lei dacă aleg să le folosească în lunile octombrie-noiembrie sau aprilie-mai”, a precizat ministrul Trif.

O altă noutate pentru anul viitor va fi ca voucherele vor fi date pe card, nu tipărite, ca până acum. În ceea ce priveşte unităţile care practică preţuri mai mari dacă turiştii achită cu vouchere, ministrul a precizat că această practică este ilegală şi a îndemnat turiştii care păţesc aşa ceva să facă sesizări la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor din România (ANPC) sau la minister.

„Se pot proba uşor astfel de practici, pentru că fiecare poate face o poză cu telefonul, o filmare. Noi ne vom deplasa imediat şi vom sancţiona drastic acel operator economic. Sancţiunile pentru această practică sunt între 50.000 si 100.000 de lei”, a aratat ministrul Trif. Potrivit acestuia, valoarea voucherelor de vacanţă date în primele şase luni ale anului a fost de un miliard de lei, iar 10% au fost acordate angajaţilor din mediul privat.

V. Gherman