Maramureşul, proiect pilot încheiat cu Ministerul Turismului

Scris de Lia Bradeanu, 11 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Maramureşul face parte dintr-un proiect pilot în ceea ce priveşte pensiunile. Acestea vor fi acreditate de Ministerul Turismului fiind acordat gratuit dreptul de a se utiliza marca „România exploraţi Grădina Carpaţilor”.
”Protocolul pe care îl aveam deja semnat cu Ministerul Turismului se referă la cele două acţiuni punctuale pe care le-am avut. În acest moment, în extindem la toate acţiunile pe care Consiliul Judeţean Maramureş, din punct de vedere al turismului, le vom face astfel încât să îi avem în continuare parteneri şi posibilitatea de a utiliza siglele Ministerului Turismului pe proiectele pe care le vom face în judeţul Maramureş”, a spus Gabriel Zetea, preşedinte CJ Maramureş.

Alături de Maramureş în proiect sunt cuprinse şi alte trei judeţe. Cei care lucrează în domeniul turismului vor fi instruiţi în capitală.

”Am intrat că proiect pilot. Suntem unul dintre cele cinci judeţe care vom primi atribuţiile de verificare în judeţul Maramureş în ceea ce priveşte acreditarea pensiunilor, a unităţilor de cazare. Asta este un lucru important. Până anul viitor, aparatul propriu al Consiliului Judeţean, reprezentanţii, cei care lucrează în domeniul turismului vor fi instruiţi la Bucureşti de către minister, vor prelua aceste atribuţii urmând că de anul viitor, dacă lucrurile sunt în regulă, şi celelalte judeţe să primească astfel de atribuţii. Este un prim pas în ceea ce priveşte descentralizarea”, a mai spus Zetea.
După cum susţin specialiştii, conform statisticilor, judeţele Braşov, Timiş, Cluj şi Sibiu stau cel mai bine în privinţa numărului de turişti cazaţi la hotel. Numărul acestora se ridică la 107.000 de străini, cu 23% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.