MaraMedica a reunit in acest an 38 de firme

Scris de Lia Bradeanu, 16 februarie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Unii administratori au renuntat sa vina la eveniment din cauza ninsorilor

Ultimele noutati in segmentul medical, atat din punct de vedere al aparaturii, cat si cel stiintific, sunt prezentate in cadrul Expo MaraMedica 2012. Cu toate ca au fost invitate foarte multe firme, doar 38 au putut sa ajunga la acest eveniment, unii renuntand din cauza ninsorile abundete si conditiile grele de deplasare. Expozitia cuprinde Salonul de stomatologie – Tehnica dentara, Salonul Medica si Salonul de Ingrijiri la Domiciliu, fiind prezente si doua asociatii nonguvernamentale, respectiv Asociatia Autism Baia Mare si Asociatia Ziaristi donatori de sange.

Joi s-a dat startul celei de a IX-a editii a Expo MaraMedica, eveniment dedicat lumii medicale. Este organizat de Camera de Comert si Industrie Maramures, in parteneriat cu institutii implicate pe acest domeniu din judetul nostru si din tara, partener academic fiind Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca. “~n 2003 am decis sa organizam acest eveniment in municipiul Baia Mare si de atunci, an de an, am facut acest lucru. La aceasta editie se vor prezenta 77 de conferinte, din care 33 vor fi sustinute de cadre universitare, iar celelalte de cadre medicale din Baia Mare. Sunt prezente cadre medicale din 9 centre, precum Bucuresti, Oradea, Targu  Mures, Sibiu, Arad, Iasi, Brasov, Cluj Napoca si Maramures. Participa aproximativ 650 de cadre din domeniul medicinii si 150 de medici dentisti. Nu lipsesc nici asistentii medicali”, a punctat Gheorghe Marcas, presedinte al CCI Maramures.

Diploma de excelenta  Spitalului Judetean din Baia Mare

In prezenta oamenilor politici ai judetului nostru, prezenti la acest eveniment, conducerea CCI Maramures a inmanat o diploma de excelenta doctorului Calin Pop, manager al Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, la implinirea a 40 de ani de existenta a unitatii spitalicesti. Acesta a multumit conducerii CCI Maramures pentru colaborare, dar si Consiliului Judetean pentru sprijinul financiar acordat spitalului. De asemenea, Gyongyike Bondi, subprefect de Maramures, a felicitat organizatorii, rostind cuvinte frumoase la adresa cadrelor medicale care sunt pregatite in orice moment sa salveze vieti. “Este o meserie frumoasa. Speram sa nu devenim pacienti, sa fim sanatosi, dar sa aratam medicilor si asistentilor medicali recunostinta noastra pentru eforturile pe care le fac pentru a ne reda sanatatea in momentele in care avem nevoie de acest lucru”, a punctat Bondi. Expozitia va fi deschisa zilnic, pana  in 18 februarie.