Ioan Mircea Paşcu, Cetăţean de onoare al Băii Marii

Scris de Vasile Gherman, 14 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ziua de 13 mai este una cu noroc pentru vicepreşedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu. Sătmăreanul a fost făcut Cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare.

La solicitarea primarului Cătălin Cherecheş, consilierii băimăreni s-au întrunit într-o şedinţă de îndată, ocazie cu care au votat proiectul de hotarare ce viza acordarea titlului pentru europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu. Motivaţia fiind aceea că prin intervenţiile sale municipiul Baia Mare s-a dezvoltat în diferite domenii de activitate, inclusiv în ceea ce priveşte reabilitarea centrului „Millennium. De asemenea, în această calitate de europarlamentar Ioan Mircea Paşcu va face lobby pentru ca Baia Mare să devină „Capitală europeană a tineretului.

„În numele comunităţii băimărene, cu deosebit respect şi în semn de preţuire, mi-a revenit onoarea de a oferi domnului Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Baia Mare. Chiar dacă nu este născut în judeţul Maramureş, prin funcţiile şi demnităţile deţinute pe parcursul anilor, Ioan Mircea Paşcu a susţinut mereu proiectele şi iniţiativele menite să aducă plus valoare zonei noastre. Îi mulţumesc pentru încrederea şi sprijinul acordate pe parcursul anilor şi pentru promisiunea de a susţine unul dintre proiectele majore pe care municipiul Baia Mare le derulează în acest moment şi prin care vizăm ca oraşul nostru să devină Capitala Europeană a Tineretului în 2022”, arată Cătălin Cherecheş.

„Cu ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri se încredinţează Direcţia Comunicare, Cultură, Sport, Tineret – Serviciul Finanţări Locale”, conform articolului 2 al proiectului de hotarare.

V. Gherman