„Informare acasă! Siguranţă în lume!”

Scris de Vasile Gherman, 08 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Secretarul de stat Lilla Debelka din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a prezentat, în sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, din Baia Mare scopul Campaniei Naţionale „Informare acasă! Siguranţă în lume!” ediţia 2019. De asemenea, a vorbit despre cele mai importante elemente şi activităţi care sunt derulate pentru cetăţenii români care pleacă la studii sau la muncă în străinătate. Campania are ca obiectiv creşterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunităţi în afara graniţelor României.

La eveniment au fost prezenţi prefectul Vasile Moldovan, subprefectul Alexandru Cosma, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, reprezentanţi ai structurilor teritoriale MAI, ai autorităţilor administraţiei publice locale, ai serviciilor publice deconcentrate, respectiv instituţii publice de cultură, reprezentanţi ai mediului universitar, studenţi. Despre semnificaţia derulării campaniei naţionale şi importanţa acţiunilor de informare a cetăţenilor au vorbit prefectul Vasile Moldovan, vicepreşedintele CJ, Ioan Doru Dăncuş, directorii Mariana Macarie, Teodor Ardelean, Rareş, Pop, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, Casei Judeţeană de Pensii Maramureş, Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Maramureş, Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, Autorităţii Electorale Permanente.

Prin această iniţiativă, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmăreşte ca tot mai mulţi români să îşi cunoască drepturile şi responsabilităţile pe care le au ca cetăţeni europeni şi să ştie, totodată, cum să acţioneze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turişti, la studii sau în calitate de angajaţi.

Instituţiile partenere ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în desfăşurarea campaniei naţionale sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ministerul Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii. Campania naţională „Informare acasă! Siguranţă în lume! continuă în toate judeţele. „Un cetăţean informat, un cetăţean câştigat!

A consemnat V. Gherman