În Maramureş masca devine obligatorie în spaţiile aglomerate

Scris de Vasile Gherman, 03 august 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit în şedinţă extraordinară, în sistem online, şi a adoptat Hotărârea nr. 32/2020, prin care au fost stabilite măsuri suplimentare de protecţie pentru prevenirea şi limitarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Maramureş.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur, preşedintele CJSU Maramureş, a declarat că având în vedere trendul ascendent al cazurilor de persoane confirmate la nivel naţional este necesară intensificarea acţiunilor de prevenire, limitare şi combatere a pandemiei.

Deşi în acest moment nu avem în judeţ focare cu noul Coronavirus şi nici unităţi administrativ-teritoriale sau localităţi din cadrul acestora care depăşesc numărul de cazuri prevăzut de legislaţie pentru a fi carantinate, CJSU a decis următoarele:

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, devine obligatorie, atât pentru locuitorii judeţului, cât şi pentru cei aflaţi în tranzit, începând cu data de 1 august a.c., în următoarele spaţii publice deschise: pieţe agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale, vânzarea de produse şi alte bunuri în aer liber, zone de aşteptare (staţii de autobuz, staţii de troleibuz, peroane, inclusiv la societăţile de transport persoane private), zone în care se desfăşoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice (Cimitirul Vesel din Săpânţa, Calea ferată forestieră Mocăniţa din Vişeu de Sus), activităţi cu caracter religios în aer liber, în perimetrul piscinelor amplasate în aer liber.

Sunt exceptate de la această măsură: copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau condiţii de muncă solicitante, la temperaturi ridicate şi umiditate crescută.

În toate spaţiile publice deschise se va respecta distanţa fizică de protecţie sanitară, de 2 metri.

Agenţii economici care desfăşoară activitate la terase (restaurante, baruri, cafenele, etc.), inclusiv jocuri de noroc şi cazinouri vor avea program de funcţionare zilnic până la ora 24, iar unităţile respective vor rămâne închise până la ora 6 dimineaţa.

V. Gherman