Deputatul Pavel Horj este revoltat de conditiile oferite de arestul IPJ Maramures

Scris de Grigore Ciascai, 29 martie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pat de beton, lipsa de aerisire si iluminat, igrasie, grup sanitar execrabil sunt „dotari” specifice anilor ’50, este de parere liberalul

Deputatul liberal Pavel Horj (colegiul Borsa – Viseu) a putut vedea conditiile in care sunt obligati sa stea cei care ajung in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures. Pavel Horj l-a vizitat pe Cristian Anghel in arestul respectiv si a ramas de-a dreptul indignat de ceea ce a constatat. Conducerea IPJ spune ca nu are bani sa renoveze si sa-i dea o fata cat de cat umana arestului, asa ca deputatul Horj a adresat o intrebare in legatura cu acest subiect ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.

Horj ii cere acestuia sa imbunatateasca conditiile de detentie din arestul IPJ Maramures, si aduce si argumente in acest sens< „Urmare a unui eveniment nefericit, care a marcat toata Baia Mare, am luat cunostinta de conditiile inumane din arestul politiei in care sunt incarcerati cei preluati in custodie de catre IPJ. Astfel, patul de beton sau lipsa de aerisire, igrasia, lipsa iluminatului (despre grupul sanitar ar fi mai bine sa nu comentez), m-au dus cu gandul la conditiile de arest de care a beneficiat un misionar crestin roman rapit de catre o factiune terorista din Bujumbura, capitala Republicii Burundi, povestite cu cateva saptamani in urma in Parlament”.

Politicienii trebuie sa se intereseze de conditiile din arest inainte de a ajunge acolo

Pavel Horj spune ca apreciaza foarte mult efortul pe care ministerul lui Blaga il face pentru ca Romania sa adere la Spatiul Schengen, fiind convins ca prioritatile institutiei sunt altele. Asta nu-l absolva de iresponsabilitatea cu care trateaza aspectul ridicat. Horj solicita ministrului Blaga sa dispuna o verificare a celor semnalate, mai ales ca niciun alt arest de politie din tara nu a ramas la „dotarile” specifice anilor ’50, situatie in care se afla cel baimarean. „Domnule Ministru, unii ziaristi, supralicitand, au lasat sa se inteleaga ca politicienii ar trebui sa se intereseze de conditiile de detentie inainte de a ajunge acolo. De asemenea, o serie de colegi din Parlament, afland ca doresc sa reabilitez arestul politiei m-au ironizat. Totusi, insist sa-mi comunicati rezultatul controlului efectuat in Baia Mare si masurile pe care le veti lua. Cu respectul cuvenit va informez ca in functie de raspunsul primit, intentionez sa adresez un memoriu Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne, precum si Comisariatului european pentru justitie si afaceri interne, dat fiind faptul ca Romania este membra a Uniunii Europene. Sunt convins insa ca in urma implicarii dumneavoastra, conditiile din arestul IPJ Maramures vor fi umanizate si imbunatatite”, sustine deputatul Pavel Horj.

  1. un ales resp. a spus: 29 martie 2010, ora 16:35

    Domnule Horj,te framanta conditile din inchisoare,dar nu te framanta ca oameni liberi prefera inchisoare din cauza crizei economice la care PNL a contribuit din plin.