Dănuţ Mureşan a fost condus pe ultimul drum

Scris de Cristina Bursuc, 19 septembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Inmormantare

Inmormantare

Lacrimi, multă durere în suflete, coroane şi flori. Aceasta a fost atmosfera pe 18 septembrie, la înmormântarea lui Dan Mureşan, singurul fiul al fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan. Corpul neînsufleţit al tânărului a fost depus la Biserica greco-catolică „Sfântul Anton” din Baia Mare. Slujba religioasă a fost oficiată de preotul greco-catolic Simion Mesaroş, alături de cardinalul greco-catolic Lucian Mureşan, arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, şi de episcopul greco-catolic al Maramureşului, Vasile Bizău.

Printre cei care au transmis condoleanţe familiei greu încercate s-a numărat fostul premier Vicor Ciorbea, primarul municipiul Baia Mare, Cătălin Cherecheş, fostul primar, Cristian Anghel, liderul ţărănist, Gheorghe Şiman, precum şi Delia Babiciu, cea care ar fi trebuit să îi devină soţie regretatului fiu al lui Ioan Avram Mureşan.

Cristian Anghel: „A fost un copil bun, un copil de viitor, un profesionist. Din nefericire, boala nu alege pe nimeni. Dumnezeu să îl odihnească-n pace!”.

Victor Ciorbea: „Un moment dramatic pentru familie şi pentru toţi cei care l-am cunoscut pe Dănuţ Mureşan. Un copil cu bun simţ, cu cei şapte ani de acasă. Un tânăr cu calităţi cu totul excepţionale”.

Cătălin Cherecheş: „Vom încerca să înfiinţăm o asociaţie care să îi poarte numele. Voi discuta cu tatăl său despre acest proiect. Dan a îmbrăţişat politica de dreapta, poate ne vom îndrepta înspre această direcţie sau doar înspre latura civică. Rămâne de văzut. Dumnezeu să îl ierte!”.

Ioan Avram Mureşan, palid şi tras la faţă, a plâns minute în şir la căpătâiul fiului său. Având în vedere problemele de sănătate cu care se confruntă, o ambulanţă privată a fost parcată tot timpul în spate bisericii pentru a interveni la nevoie. Fostul ministru al Agriculturii a fost eliberat pentru 24 de ore din Penitenciarul Gherla, el fiind nevoit să revină în penitenciar marţi seara, la ora 22.

Reamintim că Dan Mureşan şi-a pierdut viaţa în Nairobi, Kenya. Acesta urma să îşi viziteze tatăl, fiind fericit că tocmai semnase un contract pentru firma din Marea Britanie, unde era angajat.

Nu a mai reuşit să îşi revadă tatăl, pentru că în seara de 7 septembrie a suferit un infarct, fiind găsit a doua zi de un coleg de serviciu, în camera sa de hotel. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra familiei, dar şi a celor care l-au cunoscut. Dănuţ Mureşan a fost condus pe ultimul drum  la Cimitirul Dealul Florilor.

  1. lore a spus: 19 septembrie 2012, ora 16:41

    acesta este cel mai frumos titlu pe care l-am citit in leg cu aceasta tragedie.
    Dumnezeu sa te ierte, Danut.