Contrabandişti maramureşeni reţinuţi cu focuri de armă, la frontiera de nord

Scris de Lia Bradeanu, 10 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În data de 9 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.


Astfel, în jurul orei 23.30, poliţiştii au depistat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane, care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece bărbaţii nu s-au supus acestora, au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical.
În urma acţiunii a fost reţinut cetăţeanul român, Pavel M., în vârstă de 29 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Imediat, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, iar în apropiere au mai fost descoperite alte două persoane, Ionuţ B. şi Dănuţ P., în vârstă de 37, respectiv 21 de ani, ambele domiciliate pe raza judeţului Maramureş.
La faţa locului şi în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu ţigări ce au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 20.879 de pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, a căror valoarea se ridică la suma de 245.000 lei.

În cauză, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul în valoare de aproximativ 17.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Lucrarea penală urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus în vederea soluţionării legale.

În ultimele 72 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control desfasurate la frontiera cu Ucraina, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Vicov şi Siret au descoperit în cimitirul din localitatea Climăuţi şi pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, mai multe colete care conţineau ţigări.
Acestea au fost transportate la sediile sectoarelor, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.400 de pachete cu ţigări în valoare de peste 170.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.  În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.