Contrabandă cu snowmobilul şi ţigări ascunse într-un scaun auto pentru copii

Scris de Lia Bradeanu, 16 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 5.600 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară cu ajutorul unui snow-mobil, pe la frontiera verde, sau ascunse în locuri special amenajate în autoturisme, prin punctele de trecere a frontierei.

Miercuri, 15 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.30, lucrătorii noştri au observat, într-o zonă muntoasă, la o altitudine de peste 1.500 de metri, un snow-mobil pe care se aflau două persoane, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

 Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care una dintre ele a coborât de pe snow-mobil, fiind reţinută de către lucrătorii noştri, iar cealaltă a reuşit să se retragă, cu snow-mobilul, pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar în urma verificării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperite cinci baxuri cu ţigări, ce conţineau 2.380 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 21.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cadrul verificărilor s-a constat că persoana în cauză este cetăţeanul ucrainean R.M., în vârstă de 31 ani, din Ucraina.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat

În data 15 martie a.c., în jurul orei 17.00, un echipaj mobil al poliţiei de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, pe raza localităţii de frontieră Petrova, jud. Maramureş, un autoturism marca Renault, care se deplasa în viteză spre localitatea Vişeu de Sus.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor legale pentru oprirea autoturismului în cauză, constatându-se că acesta era condus de cetăţeanul român B.T. în vârstă de 24 de ani, din judeţul Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii, lucrătorii noştri au descoperit în portbagaj, mai multe colete cu ţigări, motiv pentru care, persoana în cauză, împreună cu autoturismul, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 2.990 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 27.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi complicitate la contrabandă, iar autoturismul, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.