Bani pentru drumurile din Maramureş

Scris de Vasile Gherman, 10 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Din fondul de rezervă bugetară, Guvernul României a alocat suma de 8 milioane lei, pentru lucrări de reabilitare a drumului judeţean Baia Sprie-Bârsana.

Banii au ca scop acoperirea penalităţilor implicate de sentinţa Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, în favoarea Societăţii Selina şi a firmelor asociate.

În luna aprilie, Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României a dat câştig de cauză asocierii dintre SC Selina SRL în insolvenţă – SC Drumuri Poduri Bihor SA – SC Drumuri Poduri Maramureş SA Baia Mare – SC Readymix România SRL Oradea în această speţă. Practic, Consiliul Judeţean trebuie să plătească firmei Selina aproximativ 21 milioane lei pentru lucrări efectuate şi neachitate în urmă cu mai mulţi ani. Facturile neachitate au reprezentat 7 milioane de lei, iar penalităţile de întârziere în jur de 14 milioane de lei. Până în acest moment, CJ a achitat 7 milioane lei, urmând ca săptămâna viitoare să fie plătiţi alte 8 milioane. La rectificarea bugetară urmează ca Guvernul să aloce judeţului Maramureş încă 6 milioane lei, astfel încât datoria să fie achitată integral.

V. Rohianu