Anchetă administrativă la IPJ Maramureş

Scris de Vasile Gherman, 14 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunţat că va fi făcută o „anchetă administrativă” la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, care nu a tratat corect cazul câinelui împuşcat de un vânător, în stradă. Cazul acestui câine împuşcat mortal pe DN 18B, în apropiere de oraşul Borşa, a stârnit reacţii printre românii din toată ţara. Imaginile cu agresorul împuşcând câinele au fost surprinse de către doi voluntari ai Asociaţiei Pro Terra care se aflau pe drum chiar în acel momente.

„Întâmplător, eram şi eu aseară pe Facebook când un prieten de-al meu a distribuit postarea Asociaţiei de protecţia animalelor, în secunda doi am sunat inspectorul general al Poliţiei Române, a dat ordin la Maramureş, a fost găsit autorul şi aseară, deci după câteva ore, faptele au fost prezentate Parchetului şi în prezent există un dosar penal instrumentat de Parchet”, a declarant ministrul Marcel Vela, duminică, la un post de televiziune.

„Acel comunicat era de la IPJ Maramureş, nu era comunicatul Ministerului. Acel comunicat a tratat problema pe o singură latură, pe aceea de prezentare a identităţii autorului. E un aspect ce ţine de legea vânătorii, dar ca lege a armamentului, ei nu au tratat aşa problema. Se va face o anchetă administrativă, de ce nu au analizat aspectele din acest punct de vedere şi nu că a fost pusă în pericol viaţa participanţilor la trafic”, a declarat ministrul Marcel Vela.

V. Gherman