54,98% din vehiculele verificate în Maramureş erau neconforme

Scris de Vasile Gherman, 05 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

În judeţul Maramureş au fost verificate 1.195 de vehicule, dintre care 54,98% erau neconforme, iar 101 prezentau pericol iminent de accident.

3,77% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte, desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate 499 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 326 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 2 permise de conducere.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară. Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

V. Rohianu