45 de elevi maramureşeni, la un concurs internaţional pe probleme de multilingvism şi multiculturalism în Germania

Scris de Lia Bradeanu, 16 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

20.000 de lei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Maramureş, la ultima şedinţă a plenului, pentru ca 45 de elevi şi trei profesori din Maramureş să fie prezenţi în Germania, în luna octombrie 2017.
Aceştia vor participa la cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional pe probleme de multilingvism şi multiculturalism, organizat de Liceul Berufliche Oberschule Erlangen.
Suma aprobată din rezerva bugetară a judeţului acoperă o parte din costurile de deplasare şi cazare ale participanţilor. Elevii reprezintă Colegiile ”Mihai Eminescu”, Gheorghe Şincai” şi ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare şi cu toţii studiază la clasă limba germană. De la fiecare liceu a fost desemnat şi câte un profesor însoţitor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a precizat faptul că, în ultimii cinci ani, de când reprezintă instituţia judeţeană dintr-o funcţie de conducere, a susţinut în permanenţă sprijinirea financiară a competiţiilor educaţionale.

”Între Consiliul Judeţean Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, care supervizează toate aceste şcoli de elită ale judeţului a fost mereu o bună relaţie de colaborare. Am demarat, împreună, numeroase proiecte, ale căror rezultate s-a remarcat în timp. În urma solicitării primite de a suporta o parte din cheltuielile ocazionate de transportul şi cazarea elevilor am luat decizia, alături de colegii mei din Consiliul Judeţean, că este necesar să susţinem performanţa. Elevii Maramureşului care ne vor reprezenta, pentru al doilea an consecutiv, la acest concurs internaţional pe probleme de multilingvism şi multiculturalism din Germania sunt foarte bine pregătiţi de profesorii de la clasă şi am siguranţa că vor obţine rezultate frumoase”, a declarat şeful administraţiei judeţene.