Image 1
Image 2

Descarca aplicatia

La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Satu Mare au identificat o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de furt calificat.   În urma activităților investigative efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de…

Sâmbătă, valorile termice diurne vor înregistra o creştere considerabilă, ...

În Crișeni, Eriu Sâncrai și Satu Mic au fost instalate rețele noi de alimentare cu apă potabilă, în lungime totală de 13,3 km cu 541 de branșamente.

În plus, SC Carei Trans Buss aduce la cunoștința publicului că, începând de luni, 1 aprilie 2024, cetățenii din Carei cu vârsta de peste 70 de ani vor primi abonamente gratuite.

Sătmărenii care taie porci pentru consum propriu în acest sfârşit de săptămână, pot solicita examen trichineloscopic exclusiv în cadrul cabinetelor sanitare veterinare private, ....

Probabil unii dintre dumneavoastră vă mai amintiţi de scandalul iscat în urma cu mai mulţi ani, după găsirea pe o serie de suprafeţe agricole din judeţul Arad, ....

Prefectul Radu Roca alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și de directorul de Cancelarie, Radu Iancu a participat miercuri, 27 martie, la ședința Colegiului Prefectural,

Timpul a dovedit că ritmul biologic, dar şi „programul” de migrare a păsărilor călătoare funcţionează cu precizie de ceasornic elveţian.

Sute de sătmăreni au participat miercuri, 27 martie, la evenimentele dedicate inaugurării Parcului Vasile Lucaciu din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, derulate în fața hotelului Dacia. A fost un moment mult așteptat de toți locuitorii reședinței de județ, dar nu numai.

Proiectul pistei de biciclete de 2,88 km, care leagă Moftinu Mic de Domănești traversând podul peste râul Crasna, înregistrează progrese importante, promițând să îmbunătățească mobilitatea locală și calitatea vieții.

Acasa

Centenarul Ninei Cassian: Comemorarea unei vieți dedicate poeziei

POEȚI ROMÂNI

Centenarul Ninei Cassian: Comemorarea unei vieți dedicate poeziei

Într-o zi de 15 aprilie 2014 se stingea în Statele Unite (la vârsta de 89 de ani) poeta Nina Cassian, supranumită cea mai fascinantă femeie urâtă din literatura română. Născută la Galați în 27 noiembrie 1924, de origine evreiască, activistă a partidului comunist de tânără, opozantă la bătrânețe, probabil una dintre cele mai talentate poete care s-au născut vreodată în România, a lăsat o amprentă importantă în poezia și cultura românească.

LA NIVEL NAȚIONAL

2025 a fost declarat “Anul Centenar al Patriarhiei Române”

Președintele României a promulgat legea care declară anul 2025 drept „Anul Centenar al Patriarhiei Române”, la nivel național.
Legea creează cadrul de a omagia memoria celor care au făcut eforturi pentru recunoaşterea oficială a Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române şi dobândirea rangului ei de Patriarhie.

Piept de curcan cu mere si cascaval

REȚETE REINTERPRETATE

Piept de curcan cu mere şi caşcaval

In ultima vreme am tot facut rulade din carne, iar una dintre preferatele noastre a fost pieptul de curcan umplut cu mere si cascaval. Combinatia dintre merele pline de vitamine, cascavalul topit, untul aromat si carnea de curcan este una grozava! Eleganta si gustoasa, este o rulada pe care o puteti aseza pe orice masa festiva sau pur si simplu sa o savurati atunci cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun.

Echinocțiul de primăvară 2024

MOMENT DE ECHILIBRU

Echinocțiul de primăvară 2024

Înțelegerea fenomenului astronomic al echinocțiului și modul în care este perceput de diferite culturi este detaliată, evidențiindu-se aspectele astronomice și simbolice ale acestui moment