Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Vineri, 27 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Ultima Pagină
Aparatul donat de Opel Chevrolet Saab West a fost recepţionat de Clinica Caritas Medica
Ieri la Clinica Caritas Medica a fost recepţionat un aparat de ultima generaţie numit Electromiograf.
La această festivitate oficială au fost prezenţi directorul fundaţiei Hans Lindner, Tiberiu Koczinger, şi directorul general al reprezentanţei Opel Chevrolet Saab West Satu Mare, Aron Marton. Din partea Caritas Medica au participat dr. Ladislau Lang, dr. Marta Bzduch şi dr. Zsolt Bzduch. Achiziţia acestui aparat a fost posibilă datorită donaţiei făcute de fundaţia Hans Lindner prin programul Raza Speranţei. În deschidere, Tiberiu Koczinger a subliniat că unul dintre dezideratele fundaţiei pe care o reprezintă este dezvoltarea simţului responsabilităţii pentru binele comunităţii. “Cea mai mare valoare a unei societăţi este starea de sănătate a populaţiei”, a mai spus el. “De aceea fundaţia noastră a considerat că achiziţia unui astfel de aparat va contribui esenţial la prevenirea şi depistarea unor afecţiuni grave ale copiilor şi adulţilor.” Doctorul Lang a precizat că acest tip de aparatură foarte performantă există doar în centrele universitare din România, astfel că pacienţii sătmăreni trebuiau să facă deplasări la Cluj Napoca pentru a beneficia de acest tip de investigaţii.
Pe rând, doctorii Marta Bzduch şi Zsolt Bzduch au explicat celor prezenţi cele două proceduri care pot fi efectuate cu acest aparat, şi anume electromiografia (EMG) şi electroneurografia (ENG), proceduri folosite în depistarea afecţiunilor sistemului nervos periferic, în miopatii, dar şi în afecţiuni neurologice cauzate de diabet şi alte tulburări metabolice.
La sfârşitul anului 2008, Reprezentanţa Opel Chevrolet Saab West a decis să doneze programului Raza Speranţei 30.000 RON, sumă din care a fost plătit avansul în cuantum de 4.000 euro pentru acest aparat. Valoarea totală a electromiografului este de 14.300 de euro, restul urmând să fie achitat în rate lunare de către instituţia medicală.
 
Măreşte

V. Shibata
Adauga comentariu
Alte ştiri