Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Vineri, 27 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Ultima Pagină
Fotoreporterul Informaţiei Zilei, Iuliu Ignat este campionul jandarmilor la tir
* El a realizat 69 de puncte din 70 posibile, ciuruind cercul de 10 puncte al ţintei cu 6 gloanţe; doar unul din cele 7 s-a “rătăcit” în cercul de 9 puncte
Ieri, 26 martie, cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei din România, la Centrul de perfecţionare a pregătirii cadrelor de jandarmi din Tăşnad (fosta Unitate de Jandarmi) au avut loc manifestări culturale şi sportive.

Comandantul centrului, colonel Doru Şofineţi, alături de locţiitorul său Emil Suciu, maiorul Ovidiu Popa, profesor, locotenent Diana Benţe, purtător de cuvânt, împreună cu alţi colegi ofiţeri şi subofiţeri, au organizat la încept o conferinţă de presă, apoi un concurs de tir denumit “Cupa Jandarmeriei” şi nu în cele din urmă lansarea numărului trei al revistei “Didactica Magna”, publicaţie proprie.

În centrul din Tăşnad sunt instruiţi şi antrenaţi jandarmi din toată ţara

După ce comandantul şi locţiitorul său au vorbit despre semnificaţia zilei şi investiţiile în amenajarea şi dotarea centrului, iar profesorul Popa despre diferitele tipuri de pregătire a jandarmilor, purtătoarea de cuvânt a prezentat pe scurt acţiunile umanitare la care au participat cadrele centrului în anul 2008 şi prima acţiune din acest an.
Participanţii s-au deplasat apoi la Poligonul centrului de lângă satul Chegea pe Drumul Judeţean 191 (de fapt drumul Tăşnad-Marghita), un drum ce arată ca după un şir de bombardamente.
În poligon s-au întrecut la pistol Carpaţi, ţintă la 15 metri, şi pistol mitralieră AKM, ţintă la 100 metri, mai multe echipe ale reprezentanţilor mass-media (Informaţia Zilei cu două echipe, Gazeta de Nord Vest şi Friss Ujsag) şi ale unor firme, respectiv echipe compuse din foşti jandarmi, recent ieşiţi în rezervă.
După o gustare frugală la faţa locului toată lumea s-a deplasat la Casa Armatei, unde s-au decernat cupele, diplomele şi medaliile şi s-a servit tradiţionalul ciolan cu fasole, stropit cu toate cele necesare.

Clasamentul final

Mai întâi echipele, formate din câte doi trăgători, s-au întrecut la ţinta piept, cu pistoletul Carpaţi. Fotoreporterul Informaţiei Zilei, Ignat Iuliu, a ciuruit cercul de 10 puncte al ţintei cu 6 gloanţe, iar unul din cele 7 s-a “rătăcit” în cercul de 9 puncte.
Pe locul II la pistolet s-a clasat Ciprian Bâtea, iar pe locul III Mihai Bonea.
La pistol-mitralieră pe primele locuri s-au clasat Deak Endre (Friss Ujsag), Zöldesi Emil, respectiv Pesek Attila (Friss Ujsag).
Pe echipe, la combinat (punctele de la pistolet s-au adunat cu cele de la pistol-mitralieră), clasamentul a arătat astfel: locul I Gazeta de Nord Vest, locul II Informaţia Zilei (Ignat Iuliu şi Mihai Ghenceanu), iar pe locul III Ceramica Tăşnad.
 
Măreşte

Mihai G.
Adauga comentariu
Alte ştiri