Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Miercuri, 04 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Ultima Pagină
Vânzările de flori au scăzut cu 30-40% faţă de anul trecut
* Bărbaţii preferă să cumpere femeilor flori mai ieftine, de sezon
Indiferent de anotimp sau de ocazie, florile constituie o atenţie bine primită de majoritatea femeilor, aducând multă bucurie în sufletele lor.

Aşa se face că în anumite momente ale anului comercializarea florilor este o afacere aducătoare de profit, iar în alte situaţii poate asigura supravieţuirea. Dacă în urmă cu câteva luni de zile florarii îşi permiteau să schimbe preţurile florilor de la eveniment la eveniment, se pare că şi în acest domeniu se face simţită criza economică mondială. Potrivit unor opinii, scade numărul cumpărătorilor de flori, sau dacă acesta rămâne oarecum constant se vând mai bine florile din categoria celor mai ieftine (frezii, lalele, garoafe).
O descindere între florăresele din Satu Mare ne-a făcut o imagine privind această activitate invidiată de unii. În vaze de diverse forme şi mărimi am găsit garoafe la 3 lei firul, lalele la 4 lei, trandafiri la 5-6 lei, crin regal la 14 lei, iris la 3-5 lei, gerbera la 4 lei, frezii la 3 lei, cale la 5 lei, zambile la 3-4 lei, protea la 20 lei. Oferta părea destul de limitată.
Discuţiile avute cu unele florărese cu puţin înainte de 8 Martie a evidenţiat o stare de decepţie în rândul lor. Afacerea este în declin. Maria H.: “Nu va fi ofertă mai mare de flori pentru Ziua Femeii. Oamenii nu prea au bani pentru flori. A face un stoc de flori fără a exista siguranţa vânzării înseamnă faliment”. Marika: “Vânzarea de flori a scăzut faţă de anul trecut cu 30-40%. Nu se mai justifică o ofertă diversificată.” Ana P: “Criza economică se resimte şi în domeniul vânzării florilor. Se vinde tot mai puţin. Sătmărenii sunt tot mai zgârciţi în a cheltui bani pe flori. Faptul că ziua de 8 Martie este la sfârşit de săptămână se va resimţi negativ în vânzări. Duminica vor fi puţini bărbaţi care vor pleca de acasă să cumpere flori”. Irina: “Nu sunt şanse de a reduce preţurile de vânzare. Cultivatorii din Ungaria, de acolo de unde se aduc o bună parte din flori, au majorat preţul cu aproape 25% la unele specii. Este adevărat că acolo sunt mai ieftine decât aici, dar nu de puţine ori 15-20% din flori se ofilesc şi scade considerabil câştigul. Menţinerea preţurilor actuale în speranţa că va creşte vânzarea va diminua câştigul celor care le vând. În medie se poate câştiga între 1 şi 2 lei pe fir la unele specii. Faceţi socoteala câte flori trebuie să vindem pentru a ne asigura traiul.”
 
Măreşte

Ioan A.
Adauga comentariu
Alte ştiri