Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Miercuri, 04 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Politic
La împlinirea vârstei de 79 de ani Ion Iliescu a avut parte de un scandal
Un grup de opt studenţi care se autointitulează “Noii golani” au mers la biroul lui Ion Iliescu din strada Atena, unde acesta urma să îşi serbeze ziua de naştere, au aprins lumânări în semn de protest şi l-au numit “criminal”, stârnind o contrareacţie din partea revoluţionarilor.

Grupul de tineri l-au aşteptat marţi dimineaţă la sediul din strada Atena pe fostul preşedinte al României Ion Iliescu, care i-a primit de ziua de naştere pe cei care doreau să îl felicite cu ocazia împlinirii a 79 de ani.

Tricouri negre, cu spânzurători

Studenţii erau îmbrăcaţi cu geci având tricolorul ţării pe mânecă şi cocarde reprezentând steagul României. Ei au purtat şi tricouri negre, pe care erau inscripţionate spânzurători şi mesajele “Criminal”, “Vinovat de crimă” şi “Basarabia - pământ românesc”. Tinerii au aprins mai multe lumânări în faţa sediului, despre care au spus că sunt aprinse în memoria celor care au murit în Revoluţia din 1989.
Unii dintre revoluţionarii prezenţi la eveniment le-au reproşat faptul că sunt prea tineri să fi participat la Revoluţie şi le-au spus că ei sunt cei care au aruncat cu monede în Ion Iliescu, la cimitirul Eroilor Revoluţiei. Unul dintre revoluţionari l-a împins, îmbrâncindu-l cu mâinile, pe unul dintre cei care au aprins lumânările, i s-a adresat cu termenul “puţoi” şi a rupt cu piciorul lumânările aşezate de tineri la baza unui copac. În momentul în care fostul şef de stat Ion Iliescu şi-a făcut apariţia, unul dintre tinerii din grupul autotintitulat “Noii golani” i s-a adresat cu cuvântul “criminalule”, reproşându-i acestuia victimele de la Revoluţie şi de la mineriade.

Iliescu: E neruşinare curată

“Sunt oameni lipsiţi de bunul-simţ necesar, sunt scandalagii aceia care au făcut şi la Cimitirul Eroilor acelaşi experiment. Sunt trimişi de cineva interesat. Altminteri, este nesimţire. Sunt nişte neruşinaţi şi nişte oameni care probabil la vremea lor au fost implicaţi în scene de scandal şi violenţe în anii 1990 şi au rămas cantonaţi în mentalităţile de atunci”, a spus Iliescu. El a arătat că protestatarii sunt “oameni culeşi de pe drumuri şi folosiţi ca masă de manevră”, dar nu a dorit să precizeze cine i-ar folosi în acest sens. “Cine? Nu ştiu, nu mă interesează, e neruşinare curată”, a mai spus Iliescu.

Protestatarii, ridicaţi de Jandarmerie

Doi dintre tinerii protestatari aflaţi în faţa biroului fostului şef de stat au fost ridicaţi de patru jandarmi, urcaţi într-o dubă şi transportaţi la secţia 1 de Poliţie, studenţii acuzând forţele de ordine că au fost luaţi cu forţa şi loviţi.
Protestatarii au fost ridicaţi forţat, întrucât au refuzat categoric să meargă la secţia de poliţie. Unul dintre protestatari a început să ţipe, invocând faptul că a fost lovit de jandarmi în timp ce era împins spre dubă.
Şase dintre tinerii protestatari vor fi amendaţi de jandarmi cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de lei pentru tulburarea liniştii publice, iar unul dintre ei va fi cercetat pentru port ilegal de armă albă, asupra sa fiind găsit un lanţ metalic, lung de un metru.

Trandafiri galbeni de la Băsescu

Ion Iliescu, a fost felicitat de preşedintele Traian Băsescu, care i-a trimis un coş mare cu trandafiri galbeni şi o felicitare pe care scria, cu litere aurite, “La mulţi ani!”.
Coşul a fost dus de un emisar de la Cotroceni. Iliescu a primit cadoul şi i-a urat lui Băsescu să ajungă şi el la vârsta de 79 de ani. “Să ne păstrăm mintea întreagă, indiferent de vârstă!”, a spus Iliescu. El a fost felicitat şi de lideri politici, parlamentari PSD, prieteni şi colaboratori care i-au dăruit cărţi, albume, mărţişoare, torturi, coşuri cu flori, chiar şi sticle cu băutură fină. De pe masa de cadouri nu a lipsit celebrul tort cu căpşuni şi marţipan.
Adauga comentariu
Alte ştiri