Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Miercuri, 04 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Actualitatea
200 de laptopuri furate din Franta, depistate la Urziceni
Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în colaborare cu politiştii din Carei, au depistat trei cetăţeni români care intenţionau să introducă ilegal în ţară, ascunse în locaşul special amenajat al unei autoutilitare, aproape 200 de computere portabile, suspecte a fi furate din Franţa. Valoarea estimativă a bunurilor este de 250.000 euro.
În noaptea de vineri spre sâmbătă (28.02.a.c.), în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a intra în ţară Csaba S., în vârstă de 32 de ani, din Carei, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bucureşti. În baza informaţiilor deţinute, având suspiciuni cu privire la transportul efectuat, poliţiştii de frontieră sătmăreni au oprit autoutilitara în dreptul sediului P.T.F. Urziceni şi au condus vehiculul în perimetrul punctului pentru efectuarea unui control amănunţit.
Între timp, în zonă a fost observat un autoturism marca Opel Corsa, înmatriculat în Maramureş, care iniţial se îndrepta dinspre Carei spre P.T.F. Urziceni, însă în apropierea punctului a făcut cale-ntoarsă îndreptându-se înapoi spre Carei. Existând suspiciuni cu privire la posibila legătură dintre persoanele care călătoreau cu autoutilitara şi cu autoturismul, Opel-ul a fost oprit şi condus la sediul P.T.F. Uziceni pentru efectuarea unui control amănunţit.
Poliţiştii de frontieră sătmăreni au efectuat un control amănunţit asupra autoutilitarei, iar sub capacul superior al platformei, într-un locaş special amenajat, au fost descoperite, împachetate în saci menajeri, 188 de computere portabile marca HP şi Compaq, trei unităţi PC, două tastaturi, un LCD cu PC încorporat, a căror valoare estimativă este de 250.000 euro.
În autoturismul Opel Corsa, care era condus de Ciprian M., 27 de ani, din municipiul Baia Mare, şi în care călătorea ca şi pasager Richard Jakab V., 30 de ani, din Petreşti, judeţul Satu Mare, au fost descoperite uneltele folosite la amenajarea locaşului special al autoutilitarei în care erau ascunse electronicele.
Aprofundând verificările, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Carei, s-a stabilit că o parte din bunurile depistate în autoutilitară figurează ca fiind furate din Franţa. Autorităţile franceze au semnalat că în data de 17 februarie a.c., dintr-un autocamion aflat pe un spaţiu de servicii de pe o autostradă din Franţa, au fost furate mai multe materiale informatice marca HP, printre acestea regăsindu-se şi o parte din bunurile depistate de poliţiştii de frontieră sătmăreni.
În acest context, celor trei persoane – Csaba S., Ciprian M. şi Richard Jakab V. – le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, cercetările fiind continuate de către Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Carei.
Totodată, bunurile şi autovehiculele reţinute au fost predate de poliţiştii de frontieră lucrătorilor din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Carei.
Adauga comentariu
Alte ştiri