Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Miercuri, 04 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Actualitatea
Se schimba programul liceenilor
Din anul scolar viitor, liceenii vor avea maxim 30 de ore pe saptamana. Promisiunea ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, de a reduce numarul de ore pe saptamana va fi pusa in aplicare. Acest lucru este reglementat de catre noile planuri - cadru pentru liceu.
Ministerul Educatiei a finalizat planurile - cadru pentru liceu. Astfel, pentru clasele IX - XII orarul se va reduce in medie cu trei ore pe saptamana. Potrivit noii formule, orele de curs care au fost taiate sunt cele de sport, a doua limba straina si o ora din cadrul orelor de cultura de specialitate. "Am ajuns la aceste noi planuri cadru din doua motive, unul pentru ca Scolile de Arte si Meserii vor deveni de la 1 septembrie licee tehnologice, si doi, la solicitarea nenumaratilor elevi din liceele romanesti care au cerut ca numarul maxim de ore pe saptamana sa fie maximum 30, asa cum este la scoala generala", a declarat Adriana Pana, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar. Nu s-au facut modificari la curricula profilului teoretic, la disciplinele trunchiului comun, si anume cele obligatorii pentru un anumit profil si specializare, ci doar la profilurile vocational si tehnologic, profesional si tehnic, de unde au fost scoase orele de sport si a doua limba straina din grupul orelor din curriculum la dispozitia scolii sau din curriculum la dispozitia comunitatii locale. Au mai ramas si specializari la care a fost lasat un orar saptamanal de peste 30 de ore, la clasele de balet, coregrafie sau sport, pe motivul ca acestea nu solicita in mod deosebit intelectul.
Prin urmare, in anul scolar viitor, liceenii vor avea o singura ora de sport obligatorie pe saptamana.Programa scolara va fi redusa la 30 de ore pe saptamana, fata de 33-34 cate au elevii de liceu in prezent. Ecaterina Andronescu a explicat ca aceasta masura face parte dintr-un proiect mai amplu, de modificare a intregii programe scolare. "In prezent, elevii de liceu stau mult prea multe ore la scoala, este extrem de obositor pentru ei, motiv pentru care, pentru eficientizarea procesului de educatie, vom reduce numarul de ore la 30. Dupa aceea vom trece la modificarea programei scolare pentru crearea de competente", a explicat ministrul Educatiei.
Adauga comentariu
Alte ştiri