Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Miercuri, 04 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Actualitatea
Scandalul pestilor la Gerausa
In Gerausa a izbucnit "scandalul helesteului" dupa ce in mijlocul satului au fost amenajate nu mai putin de 6 astfel de lacuri pentru pesti. Scandalul propriu zis a luat amploare dupa ce in ultimele 2 saptamani localnicul Micle Gheorghe a amenajat si el un astfel de lac, chiar in apropierea gradinii a doua familii. Intre acestea si Micle Gheorghe a izbucnit o cearta dupa care reclamatiile au inceput sa curga la toate institutiile care sunt competente sa intervina in astfel de cazuri: Garda de Mediu, Primaria Ardud, SGA Satu Mare.
Micle Gheorghe spune ca prin lacul facut pe o portiune de 15 ari nu deranjeaza pe nimeni si ca pentru amenajarea lui nu are nevoie de nici o autorizatie de la mediu sau de la "ape". Vecinii spun insa ca oricine construieste un lac in mijlocul satului are nevoie totusi de autorizatiile de la primarie, mediu si Apele romane. Sotii Stan Ioan si Daniela spun ca noul helesteu le va inunda gradina, apoi prin constructia facuta casa lor poate crapa si nu in ultimul rand un astfel de lac poate fi un pericol pentru copiii care se aventureaza in zona.
Cealalta familie care e vecina cu lacul spune ca are 8 copii si ca acesta nu este ingradit. Apoi cel care amenajeaza helesteul nu le-a cerut nici macar o aprobare verbala.
Intre parti a avut loc o cearta si la ora cand am fost la fata locului, fiecare tabara avand ceva de reprosat celeilalte.
Ce am mai aflat a fost si faptul ca la Primaria Ardud s-a depus o sesizare, dar la fata locului nu a venit inca nimeni sa verifice cele semnalate de cele doua familii.
Inginerul Meszaros Geza de la Agentia de Mediu ne-a explicat ca in cazul in care Micle foloseste lacul doar pentru familia sa, el nu are nevoie de aprobari suplimentare de la Agentia de mediu. Dar el nu poate totusi efectua aceasta lucrare pana nu primeste de la Primaria Ardud certificat de urbanism si autorizatie de constructie.
Odata lamurita acesta problema a autorizatiilor trebuie sa mai spunem ca Micle Gheorghe nu are nici o aprobare pentru ca nici nu putea sa ceara asa ceva. Asta pentru ca terenul pe care el a amenajat helesteul inca nu a fost intabulat. Acesta a fost cumparat de la un alt satean iar transcrierea inca nu s-a finalizat.
Adauga comentariu
Alte ştiri