Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/info/public_html/arhiva/database.php on line 2
Miercuri, 04 Martie 2009     
Ediţia de azi
 
     
  Vezi ediţia de azi  
 
 
 
 
 
 
Informaţii utile
 
112 - Apel unic de urgenţă
741111 - Ambulanţa
711212 - Pompieri
710928 - Distrigaz
952 - Informaţii CFR
929 - Deranjamente Electrica
807777 - Poliţia
735195 - Informaţia Zilei
 
 
 
 
 
 
 
Actualitatea
Poliţiştii de frontieră au depistat 4 milioane pachete de ţigări de contrabandă în ultimii 3 ani
“Activitatea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare este în permanenţă adaptată la noile cerinţe de contracarare a fenomenului infracţional transfrontalier, măsurile intreprinse de poliţiştii de frontieră sătmăreni vizând combaterea infracţionalităţii transfrontaliere cu toate aspectele ce ţin de acest domeniu”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei cotidianului “Informaţia Zilei” de biroul de presă al IJPF Satu Mare.

IJPF Satu Mare cere sprijinul populaţiei

Poliţiştii de frontieră sătmăreni - independent sau în colaborare cu inspectorii vamali ori reprezentanţi ai altor instituţii abilitate - au reţinut în vederea confiscării, în ultimii trei ani, aproape 4.000.000 pachete de ţigări, în valoare de 14.000.000 lei. Acestea au fost depistate atât la intrarea în ţară - în punctul de trecere a frontierei sau la frontiera verde - cât şi la ieşirea către statele Schengen ori pe căile de comunicaţie din judeţ, scopul persoanelor implicate fiind comercializarea “la negru” pe pieţele de desfacere din ţara noastră ori pe cele din vestul Europei, unde preţul unui pachet de ţigări este de câteva ori mai mare decât în România.
Potrivit sursei citate, din totalul ţigărilor confiscate în perioada de referinţă aproximativ 1.700.000 pachete, în valoare de 6 milioane lei, au fost reţinute la frontiera verde, poliţiştii de frontieră întocmind dosare penale în 55 de cazuri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, pentru 113 persoane - 42 cetăţeni români şi 71 cetăţeni străini.
Cele mai multe infracţiuni de contrabandă cu ţigări (la frontiera verde) au fost constatate în cursul anilor 2007 (20 evenimente) şi 2008 (22 de evenimente). Majoritatea ţigărilor ridicate în vederea confiscării au fost de provenienţă ucraineană, iar cele mai “traficate” mărci au fost Ronson, Viceroy şi Saint George.
“În repetate rânduri a fost solicitat şi sprijinul populaţiei din zona de frontieră de a semnala la nivelul instituţiei noastre eventualele cazuri de contrabandă cu ţigări pe care le sesizează ori eventualele fapte incompatibile cu calitatea de funcţionar public cu statut special comise de personalul Poliţiei de Frontieră”, se arată în comunicatul de presă.

O singură diplomă falsă

Conducerea IJPF Satu Mare a acţionat pentru verificarea lucrătorilor din subordine şi pentru sancţionarea celor care nu respectă reglementările în vigoare.
Potrivit sursei citate, la nivelul IJPF Satu Mare au fost dispuse măsuri de verificare a autenticităţii documentelor (diplomelor de absolvire a unei forme de învăţământ) depuse de angajaţi. Acţiunea este în prezent în curs de desfăşurare.
Pentru 622 acte de studii depuse la dosarele de încadrare a agenţilor IJPF Satu Mare au fost solicitate verificări la instituţiile de învăţământ emitente, iar pentru 612 dintre acestea s-au primit deja răspunsuri oficiale cu privire la autenticitate. Se află în curs de verificare alte 10 astfel de documente, eliberate de instituţii de învăţământ din alte judeţe.
Până la această oră s-a stabilit că doar într-un singur caz diploma de absolvire nu era autentică. Este vorba de cazul lui Gherman Claudiu Viorel, fost agent de poliţie de frontieră. Acesta a solicitat încetarea raporturilor de muncă la sfârşitul lunii ianuarie 2009. Celelalte 611 diplome verificate sunt autentice, neexistând niciun fel de nereguli în actele depuse la dosar, mai precizează sursa citată.
 
Măreşte

Stela Cădar
Adauga comentariu
Alte ştiri